Pinksterkamp 2024

De voorbereidingen voor het jaarlijkse kamp zijn alweer in volle gang. Van vrijdag 17 mei tot maandag 20 mei kunnen de kampliefhebbers hun hart weer ophalen tijdens het onvergetelijke Pinksterkamp avontuur.

De kampleiding heeft weer veel leuke en nieuwe spellen bedacht voor een weekend vol plezier, uitdagingen en nieuwe vriendschappen.

Wil jij er ook bij zijn? Hartstikke leuk! Vul dan het Inschrijfformulier in en lever het snel in.

Lees voordat je je aanmeldt, wel even goed de kampregels door, we willen dat iedereen onbekommerd kan genieten van het festijn. Laat nu de voorpret maar vast beginnen.

Nieuw: Kleuterdans

Vanaf woensdag 25 oktober starten onze vaste dansjuffen Celeste en Jolanda met een nieuwe groep voor hele jonge dansers van 3 t/m 6 jaar. Deze groep Dance 1 is van 17:00 tot 18:00 uur in de grote zaal van De Drie Maenen.

Pinksterkamp 2023

Het is eindelijk weer zover, de voorbereidingen zijn gedaan… We kunnen weer op Pinksterkamp!!!

Het Pinksterkamp is voor alle leden (vanaf 8 jaar). Tijdens het kamp worden allerlei leuke activiteiten en spelletjes georganiseerd. Dit alles onder begeleiding van diverse vrijwilligers en leiding. Je mag ook een vriendje of vriendinnetje meenemen of misschien ga je wel liever samen met je broer of zus?

Dit jaar is het kamp in de groepsaccommodatie “De Aalbertshoeve” in Ermelo. Nieuwsgierig? Meer informatie vind je op www.aalbertshoeve.nl.

We vertrekken op vrijdag 26 mei om 16:00 uur en maandag 29 mei zijn we ’s middags weer terug in Ouderkerk. De kosten bedragen € 85,- per persoon.

Na jouw aanmelding, krijg je in mei een brief met alle gegevens over het kamp, wat je mee moet nemen, hoe laat we vertrekken, enz.

Wil je graag mee op dit gezellige kamp? Download dan hieronder het inschrijfformulier, zorg dat het voor 15 april ingevuld en ondertekend wordt en mail het naar anna@okk-ouderkerk.nl.

Halve finale heren in Topsporthal Rotterdam

Gisteren was de halve finale voor Tom en Valentino (samen met Matthias, Joey en Christiaan van DOTO en KDO). In de topsporthal van Rotterdam probeerden zij als team een plek in de finale te bemachtigen. De zes beste teams stromen door naar de finale.

Per toestel turnen drie heren uit het team en alle scores tellen mee (in de voorwedstrijden telden alleen de beste twee scores). Elke fout komt het team dus duur te staan en dat zorgde voor extra spanning, maar gaf ook een extra impuls aan het teamgevoel.

De heren stegen deze wedstrijd echt boven zichzelf uit, turnden de mooiste wedstrijd van het seizoen en maakten nagenoeg geen grote fouten. Hard werken werd beloond en na de eerste wedstrijdronde stond het team 4e. Zou het genoeg zijn voor de finale?

Onderweg naar huis werd de tweede wedstrijdronde gehouden. Nadat deze was afgelopen bleek dat het team met onze OKK heren op een 8e plaats (van de 15 teams) was geëindigd. Hiermee is voor Tom en Valentino helaas het landelijke avontuur afgelopen, maar ze kunnen zeker zeer tevreden terugkijken op hun knappe prestatie.

Met een achtste plaats sluiten deze heren hun landelijke avontuur af.

Nieuwjaarsles in de turnhal

Op 3 januari hadden we voor de recreatie turngroepen een nieuwjaarsles in de turnhal in Lekkerkerk. De les was druk bezocht en de kinderen hebben genoten. Er is niks leukers dan in zo’n blokken bak springen! Bij de oudere meiden en jongens waren de salto’s favoriet en die gingen dan ook steeds beter. Hopelijk volgend seizoen weer!

Rayon wedstrijd in Ouderkerk

Zaterdag was het voor de andere meiden eindelijk zover. De oudste meiden hadden hun eerste wedstrijd al achter de rug, de jongste dames en de jongste meisjes mochten zaterdag eindelijk hun oefeningen laten zien met hun team.

Voor 10 meisjes was het echt de allereerste wedstrijd. De één vond het nog een beetje spannend, de ander kon niet wachten om te beginnen. Maar wat hebben ze allemaal een fantastische wedstrijd geturnd.

In de eerste ronde waren Charlotte, Eva en Dominique aan de beurt. Zij vormden met z’n drieën een team. Een team moet minimaal uit 2 mensen bestaan, want de 2 beste scores tellen en maximaal uit 6. Alle drie turnden bijna foutloos, maar vooral zeer netjes! Turnen gaat om precisie. De jury wil graag strakke en gespannen lijnen zien. Dat hebben ze zeker laten zien. Ze behaalden de eerste prijs!

In de tweede ronde turnden 2 teams van OKK. Een team waren de allerjongste meiden, Tess Bos, Ziva, Tess Blok en Senna. Met hier en daar een kletspraatje tijdens de oefening of een zucht tijdens een lastig onderdeel, wat de jury erg vermaakte, hebben ook deze meiden de eerste plaats gehaald. Wat knap meiden!

Het andere team bestond uit Zoey, Tess, Yara en Lieselotte. Helaas kon Lieselotte door een blessure niet alles doen. Dat is balen als je er zo hard voor geoefend hebt. Voor Zoey, Yara en Tess was het de eerste keer dat ze een matoefening op muziek moesten doen. Ze hadden er keihard voor geoefend en het resultaat was er. Ook de toestellen balk en sprong gingen erg goed. Op brug iets minder, maar ze behaalden een mooie zesde plaats!

In de laatste ronde waren Hadassah, Elize, Joy, Mirthe, Danique en Esmay aan de beurt. Ze begonnen bij brug en dit toestel ging niet helemaal zoals ze verwachtten. Gelukkig herpakten ze zich en turnden verder een goede wedstrijd en ook dit team behaalde een eerste plaats!

Wat ontzettend knap gedaan meiden, drie eerste plaatsen! Op naar de volgende wedstrijd!

Eerste rayon wedstrijd selectie dames

Zaterdag 22 oktober hadden 8 meiden van de damesselectie van O.K.K. hun eerste teamwedstrijd in de turnhal van vereniging Turnaround op het Rivium. Deze wedstrijd was best vroeg in het seizoen, dus enige spanning ging vooraf. Toch hadden de meiden erg veel zin om weer een wedstrijd te turnen. De eerste wedstrijd is altijd een soort test; hoe ver sta ik en wat kan ik nog verbeteren of wat wil ik nog verbeteren. Bovendien mochten deze 8 meiden voor het eerst het nieuwe selectiepakje aan en wat zagen ze er flitsend uit!

De eerste ronde waren Rosalie en Lotte aan de beurt. Zij vormden een team met twee meiden van K.D. O. Krimpen. Rosalie had nieuwe oefeningen, omdat ze een jaar ouder is. Ze liet een hele stabiele eerste wedstrijd zien zonder grote fouten. Lotte had dezelfde oefeningen, maar turnde een paar nieuwe moeilijkere onderdelen, zoals overslag – salto en wat gingen deze goed! Ze behaalden een mooie tweede plaats en zaten maar 0,2 punten af van team 1.

In de tweede ronde vormden Iva, Suzanne en Mirthe met 3 dames van K.D.O. Krimpen een team. Zowel Suzanne als Mirthe draaien een sterke wedstrijd zonder grote fouten. Mirthe liet voor de eerste keer een flikflak op de balk zien, wauw, wat knap Mirthe! Suzanne was heel gedreven en het resultaat was te zien! Voor Iva was deze wedstrijd wegens een blessure de eerste sinds een lange tijd. De wedstrijd was vroeg in het seizoen, dus ze besloot dit keer twee toestellen te turnen. Dat kon, omdat het een teamwedstrijd was.  Wat straalde Iva tijdens haar vloeroefening en ze kreeg hier vele opmerkingen over.  Deze meiden behaalden met hun mooie oefeningen een knappe eerste plaats.

De laatste ronde vormden Judith, Esmee en Julia samen met een dame van K.D.O. een team. Zij moesten turnen in een sterk deelnemersveld. Judith liet voor het eerst een hele schroef zien op de vloer, wat ontzettend knap Judith! Esmee heeft grote stappen gemaakt en Julia liet een wedstrijd zien zonder grote fouten. Alle drie hebben door blessures, stage, werk e.d. niet de voorbereiding gehad die ze zouden willen, maar des te meer was het ontzettend knap wat ze neer hebben gezet. Ze behaalden een mooie derde plaats.

De meiden hebben geknokt en het resultaat was er. Top gedaan meiden! En dank aan de meisjes en dames van K.D.O. Krimpen voor hun mooie bijdrage in de teams! Zaterdag 5 november moeten de andere 17 meisjes van de selectie van O.K.K. hun eerste wedstrijd in de Drie Maenen turnen. Komen jullie ook kijken?

We gaan weer op Pinksterkamp!

We hebben het lang moeten missen, maar na twee jaar is het eindelijk weer zover en kunnen we weer op Pinksterkamp!

Het Pinksterkamp is voor alle OKK leden vanaf 8 jaar. Er worden allerlei leuke activiteiten en spelletjes georganiseerd tijdens het kamp. Dit alles onder begeleiding van diverse vrijwilligers en leiding.

Je mag ook een vriendje of vriendinnetje meenemen, of misschien ga je wel liever samen met je broer of zus?

Dit jaar gaan we naar groepsaccomodatie “De Kleine Voordijk” in Putten. We vertrekken op vrijdag 3 juni om 16:00 uur en maandag 6 juni zijn we ’s middags weer terug in Ouderkerk. De kosten bedragen € 85,- per persoon.

Wil je graag mee op dit gezellige kamp?

Vul dan het onderstaande inschrijfformulier in en mail het voor 31 maart 2022 naar secretariaat@okk-ouderkerk.nl. Na jouw aanmelding, krijg je begin mei een brief met alle gegevens over het kamp, wat je mee moet nemen, hoe laat we vertrekken etc.

Dus wees er snel bij, want VOL = VOL!

Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) voor OKK

Ik ben Margit Verdoold, de vertrouwenscontactpersoon (VCP) van OKK. Voor degene die mij nog niet kennen, zal ik mij even voorstellen.

Sinds 1971 ben ik (deels rustend) lid van OKK. Begonnen bij de kleutergym, later doorgestroomd naar de selectie en van daaruit gaan lesgeven aan diverse groepen bij OKK en andere gymnastiekverenigingen. Vanwege mijn drukke werkzaamheden als fysiotherapeute ben ik daar inmiddels mee gestopt, maar mijn interesse in de turnsport en in het wel en wee van OKK is altijd gebleven.

Onlangs werd ik benaderd of ik de functie van VCP op me wilde nemen. Als VCP ben ik het aanspreekpunt voor meldingen met betrekking tot ongewenst (seksueel) gedrag, intimidatie, pesten enz. Iedereen moet in een veilige, vertrouwde omgeving kunnen sporten en daar zal OKK alles aan doen.

Mocht er op het gebied van ongewenst gedrag iets voorvallen, schroom niet en meld het bij mij. Ik zal vertrouwelijk met de informatie omgaan en beoordelen op welke wijze het probleem behandeld en opgelost kan worden.

Email: margitverdoold@hotmail.com

Heren turnen naar een 5e plek in Alkmaar

Zaterdag 27 november mochten de keuze heren van OKK weer aantreden op de plaatsingswedstrijd in Alkmaar, ja zo kom je nog eens ergens… Na de persconferentie van afgelopen vrijdag kon het zo maar eens de laatste wedstrijd zijn dit jaar. Wellicht een extra motivatie om vandaag alles uit de kast te halen!

’s morgens meldde Cian zich helaas af i.v.m. weer een opgekomen blessure aan zijn voet, hij had al moeite met lopen, laat staan een wedstrijd turnen. Maar hij wenste ons alle succes om een mooie ranking te behalen.

Altijd starten de heren met een warming up om de spieren warm en los te maken. Dat warmlopen lukt altijd wel, soepel worden is al wat lastiger op deze leeftijd en ja het kon ook niet anders, Mees blesseerde zich bij de warming up 🙈… Even aankijken hoe de wedstrijd gaat verlopen.

De wedstrijd begon op sprong. 3x een mooie overslag van Tom, Roy en Mees, waarbij Tom zoveel vaart had, dat het bijna een streksalto eroverheen was. Maar Mees zijn knie vond toch dat de landing niet optimaal was en protesteerde 😉.

Door naar brug, hier zou Cian in actie komen, maar in overleg zou Roy als reserve turnen. Thomas werkte zijn brug programma af, begon sterk, maar de stut tot steun lukte helaas niet, hierdoor een verstoring wat terug te zien was in een lagere moeilijkheidscore van zijn oefening. Valentino draaide een redelijke oefening, alleen zijn afsprong was niet optimaal. Hierdoor besloten wij lastminute om Roy in te zetten, waarbij hij strak begon, heffen tot handstand lukte, mooie hoeksteunen en volop spanning in zijn lichaam, ging het in de mist bij de afsprong… Ach, niet geschoten is altijd mis…

Door naar rek, donderdag in de training was er besloten om een wissel tussen Tom en Thomas te maken voor een hogere eindscore. Dus Thomas zijn leertjes uit ‘het vet gehaald’, een paar reuzen gedaan en zei, nou dat moet goed komen zaterdag 😆. Thomas hield zich bij zijn woord en turnde (inclusief Overkeren) een prachtige oefening! Ook Valentino turnde een nette rekstokoefening, waarbij Tom als ‘reserve’ niet in actie hoefde te komen en zijn krachten kon sparen voor vloer.

De blessure van Mees bleef aanhouden, hierdoor geen risico lopen door vloer te turnen. Hierdoor Tom en Roy alleen in actie. Tom begon, turnde een nette oefening en sloot af met een hoge streksalto een mooie score. Roy, de oudste van het stel kwam wat energie (en conditie) tekort om zijn gehele oefening tot een goed eind te brengen, viel helaas bij de salto, herstelde zich wel en sloot af met eveneens een mooie streksalto. De heren kregen als bonus van de jury nog de tip dat ze nog hoger kunnen scoren als ze (beide) de handstand 2 seconden vasthouden i.p.v. 1. Gaat de trainster zeker meenemen in de krachttrainingen 😜.

Door naar voltige, ook hier staat Roy reserve voor Cian. Thomas begon, draaide niet zijn oefening zoals we gewend zijn, maar alle onderdelen telden en een stabiele score. Valentino begon goed, maar ‘viel’ helaas met de schaar, waardoor een punt aftrek van zijn eindscore. Toch Roy inzetten voor een hogere teamscore. Roy begon goed, maar is het de conditie of de gebeurtenis voor zijn beurt (een turner van een andere vereniging gleed van de beugels af en brak zijn pols, dat brengt je toch even van je à propos) zijn flank afwenden lukte niet meer. Niets aan te doen, door naar het laatste toestel: ringen.

Tom startte op dit toestel, turnde netjes en vol passie wat terug te zien was in zijn D-score van 3.0 (voor de lezers onder ons, dat is heel hoog!) Zijn wedstrijd zat erop. Door Mees zijn knie rust te geven op vloer kon hij wel starten bij ringen. Ook hij turnde netjes en deed alles zoals voorgeschreven, scoorde niet zo hoog als Tom, maar met 1 kip en een salto voorover tot stand noteerde hij een mooi cijfer. Tot slot Roy, die door zijn reserve positie bijna een meerkamp turnde (op rek na) sloot zijn wedstrijd af met een mooie ringoefening.

Ondanks dat onze heren alles gegeven hadden tijdens de wedstrijd en mooie scores hadden behaald, konden ze in dit sterke deelnemersveld geen podiumplek bemachtigen. Met een totaal van 114 punten werden ze vijfde. Benieuwd of de heren over twee weken nog kunnen aantreden in Heerenveen, maar ook dan gaan ze weer strijden voor een podiumplek.

Sylvia Nomen